Pierwsze warsztaty pt. “Z natury do kuchni. Desery na miodzie” odbyły się w Wonnie. Zobaczcie sami te pyszności !!! Kolorowe, zdrowe i smakowite. Warsztaty z paniami z KGW Wonna prowadziła Paulina Stajszczak, a przedsięwzięcie zostało sfinansowane przez Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa i Gminę Biskupiec.
Kolejne warsztaty przygotowywania deserów tradycyjnych, z wykorzystaniem miodu i innych produktów regionalnych jak jabłka, maliny, czarny bez, orzechy laskowe i inne owoce sezonowe odbyły się w Osetnie. Uczestniczki dopisały, było wesoło, a panie świetnie poradziły sobie z nowymi technikami kulinarnymi. Przypominamy, że wszystko w ramach zadania dofinansowanego przez KOWR.
Z natury do kuchni. Desery na miodzie” – zajęcia warsztatowe odbyły się również w KGW Sumin. Zadanie dofinansowane przez Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa
Pyszne deserki przygotowały także panie z KGW Krotoszyny, a Festiwal Smaków wkrótce…
Zadanie dofinansowane przez Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa
“Z natury do kuchni. Desery na miodzie” i warsztaty w KGW Ostrowite. Zadanie dofinansowane przez Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa.
Ostatnie warsztaty “Z natury do kuchni. Desery na miodzie” – KGW Szwarcenowo
Zadanie dofinansowane przez Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa